27.07.2015-02.08.2015 TARİHLERİ ARASINDA www.kikuyusmazlikkararlari.com SİTEMİZE EKLENEN KİK KARARLARI

Herhangi bir iş kalemi için Birim Fiyat Teklif Cetveli ile teknik şartnamede yapılan düzenlemelerin birbiriyle çelişkili olması durumunda mevzuata göre nasıl işlem yapılması gerekir?
Yurtdışından alınan diplomaların Türkiye'deki bir ihalede iş deneyim belgesi olarak kullanılabilmesi için teklif kapsamında sunulması gereken denklik belgesi, bilgi eksikliği kapsamında sonradan tamamlatılabilir mi?
Yurtdışından alınan diplomaların Türkiye'deki bir ihalede iş deneyim belgesi olarak kullanılabilmesi için denklik belgesinin de diplomayla beraber sunulması mı gerekir?
Açık ihale usulüyle yapılan "Geçici Kabul Eksik ve Kusurlu İmalatların Yapımı" işinin iptal olması durumunda, aynı ihale pazarlık usulü 21/b maddesine göre ihale edilebilir mi?
Açık ihale usulü ile yapılan bir ihalenin iptal edilerek pazarlık usulü (21/b) ile ihale edilmesi durumunda ilk ihaleye teklif veren firmaların bu ihaleye de davet edilmesi gerekir mi?
İstekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinden ihale konusu iş veya benzer iş kapsamında yer almayan işlerin ayrıştırılarak değerlendirilmesi ile ilgili KİK kararı
“Zabıta destek hizmeti alımı” ihalesinde "Şoför Personelli Araç Kiralama İşleri" benzer iş olarak belirlenebilir mi?
400 işçinin çalıştırılacağı personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalesinde idarece ihale dokümanında engelli işçi çalıştırılmayacağı şeklinde düzenleme yapılması ve dokümanın bu şekliyle kesinleşmesi durumunda, ihale bu düzenlemeye göre sonuçlandırılabilir mi?
Ayni olarak karşılanacak yol bedeli ve yol bedeli üzerinden hesaplanan % 4 sözleşme ve genel giderinin dahil edilerek asgari işçilik maliyeti hesaplanabilir mi?
İhale evraklarında herhangi bir imzası olmayan şirket müdürüne ait imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesinin ihale dosyası içerisinde sunulması gerekir mi?
İş deneyim belgeleriyle alakalı olarak ihaleyi yapan idare tarafından ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin, bilgi eksikliği kapsamında iş deneyim belgesini düzenleyen idareden mi yoksa belge sahibi istekliden mi istenilmesi gerekir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nefaset Kesintisi Nedir? Hangi Durumlarda Yapılmalıdır? Nefaset Kesintisi Nasıl Hesaplanmalıdır?

ELEKTRONİK EKSİLTME NEDİR ? ELEKTRONİK EKSİLTME HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Kesin Hakediş sırasında Sopaj (Gelir Vergisi) Kesintisi Yapılır mı?