Personel Çalıştırılmasına Dayalı İhalelerde Teşvik Uygulaması




Personel sayısının belirlendiği, haftalık mesaisinin tamamını idarede kullanan personeller için günlük 3,33 TL yüklenicinin hakedişinden kesilecektir.
Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair  6661 Sayılı Kanun TBMM'de onaylanarak Cumhurbaşkanın onayına sunulmuştur. Bu Kanun ile İşçiler için Aylık Maksimum 100 TL devlet teşviği sağlanacaktır.
4734 Sayılı Kamu İhale Kanuna göre yapılan ihalelerde teşviğin nasıl verileceği aşağıdaki Kanun Maddesinde verilmiştir.
Bu teşik aşağıdaki idarelerin yaptığı ihalelerde geçerlidir.

  • Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ile özel bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile bunlara bağlı; döner sermayeli kuruluşlar, birlikler (meslekî kuruluş şeklinde faaliyet gösterenler ile bunların üst kuruluşları hariç), tüzel kişiler.

  • Kamu iktisadi kuruluşları ile iktisadi devlet teşekküllerinden oluşan kamu iktisadi teşebbüsleri.

  • Sosyal güvenlik kuruluşları, fonlar, özel kanunlarla kurulmuş ve kendilerine kamu görevi verilmiş tüzel kişiliğe sahip kuruluşlar (meslekî kuruluşlar ve vakıf yüksek öğretim kurumları hariç) ile bağımsız bütçeli kuruluşlar.

  • (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilenlerin doğrudan veya dolaylı olarak birlikte ya da ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlasına sahip bulundukları her çeşit kuruluş, müessese, birlik, işletme ve şirketler
  •  
  •  
yazının tam metni için tıklayın
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELEKTRONİK EKSİLTME NEDİR ? ELEKTRONİK EKSİLTME HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Nefaset Kesintisi Nedir? Hangi Durumlarda Yapılmalıdır? Nefaset Kesintisi Nasıl Hesaplanmalıdır?

Kesin Hakediş sırasında Sopaj (Gelir Vergisi) Kesintisi Yapılır mı?