2020 Yılı İçin SGK Borcu ve Vergi Borcu Yoktur Sınırı kaç TL dir?

4734 sayılı Kamu İhale Kanuna tabi ihalelere girebilmek için firmaların SGK ve vergi borcu bulunmaması gerekmektedir. Ancak belli bir tutarın altındaki SGK ve Vergi borcu, ihale mevzuatı açısından borç olarak kabul edilmemektedir. Aşağıdaki yazıda bu tutarlar belirtilmiştir.
Bilindiği üzere ihalelere katılabilmek için ihalelere katılacak firmaların kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu ve vergi borcunun bulunmaması gerekmektedir.

İhalelere katılan istekliler SGK ve Vergi borcu olmadığına dair taahhütnameyi teklif aşamasında sunmaktadırlar.

Sözleşme imzalanmasına karar verilen firmalar ise ihale tarihi itibariyle hem SGK hem de vergi borcu yoktur belgelerini ilgili kurumlardan alarak vermeleri gerekmektedir.

SGK Borcu Yoktur Sınırının hesaplanması için Kamu İhale Genel Tebliğinin 17.3.2’nci maddesi hükümleri uygulanır. Kamu İhale Genel Tebliğinin 17.3.2’nci maddesi uyarınca 5510 sayılı Kanun’un 82’nci maddesine göre tespit edilen sigorta primine esas aylık kazancın üst sınırının 3 katı sgk borcu yoktur sınır olarak kabul edilir.

2020 yılı için igorta primine esas aylık kazancın üst sınırı 22.072,50 TL'dir.
2020 yılı için SGK prim borcu bulunmadığına dair belge alabilmek üst sınır 22.072,50 x 3 = 66.217,50 TL 'dir

Kamu İhale Tebliğinin 17.4.1. maddesine göre;

Yıllık gelir, yıllık kurumlar, katma değer, özel tüketim, özel iletişim, motorlu taşıtlar, şans oyunları, damga, banka ve sigorta muameleleri vergileri, gelir ve kurumlar vergisine ilişkin tevkifatlar ve geçici vergiler ve bu alacaklara ilişkin vergi ziyaı cezaları, gecikme zammı ve faizleri bağlamında toplam 5.000 TL’yi aşan tutarlardaki borçlar vergi borcu olarak kabul edilecektir.

Buna göre 2020 yılı için yukarıda sayılmış olan vergi türlerinde toplam 5.000-TL’nin altında borcun bulunması, vergi borcu yok olarak kabul edilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ELEKTRONİK EKSİLTME NEDİR ? ELEKTRONİK EKSİLTME HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Nefaset Kesintisi Nedir? Hangi Durumlarda Yapılmalıdır? Nefaset Kesintisi Nasıl Hesaplanmalıdır?

Kesin Hakediş sırasında Sopaj (Gelir Vergisi) Kesintisi Yapılır mı?